Reseptit

Paahdettu fetasalaatti

23.4.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kreikkalainen salaatti saa uutta jujua uunissa paahtamalla. Lämmin fetasalaatti maistuu herkulta myös leivän päällä.

Ainekset

Paahdettu fetasalaatti:

500 g kirsikkatomaattia
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 dl mustia oliiveja
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehua
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus mustapippuroa
ripaus suolaa

Lisäksi:

salaatinlehtiä ja yrttejä (esim. basilika)

Valmistusohje

1. Pane tomaatit ja feta voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja mausteet.

2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää vuokaan salaatinlehtiä ja yrttejä.

Suosittelemme