Reseptit

Paahdettu fetasalaatti

Kreikkalainen salaatti saa uutta jujua uunissa paahtamalla. Lämmin fetasalaatti maistuu herkulta myös leivän päällä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Lämmin fetasalaatti maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta kokeile sitä myös leivän päällä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu fetasalaatti:

  • 500 g kirsikkatomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ripaus mustapippuroa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä ja yrttejä (esim. basilika)

Valmistusohje

1. Pane tomaatit ja feta voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja mausteet.

2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää vuokaan salaatinlehtiä ja yrttejä.

X