paahdettu fetasalaatti
Lämmin fetasalaatti maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta kokeile sitä myös leivän päällä.
Reseptit

Paahdettu fetasalaatti

Kreikkalainen salaatti saa uutta jujua uunissa paahtamalla. Lämmin fetasalaatti maistuu herkulta myös leivän päällä.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu fetasalaatti:

  • 500 g kirsikkatomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ripaus mustapippuroa
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä ja yrttejä (esim. basilika)

Valmistusohje

1. Pane tomaatit ja feta voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja mausteet.

2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää vuokaan salaatinlehtiä ja yrttejä.

X