Reseptit

Pankofriteerattuja kampasimpukoita ja kirpeitä kasviksia

Friteeratut kampasimpukat hurmaavat herkullisen rapealla kuorellaan. Tarjoa kampasimpukat alkupalana wasabimajoneesin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tarjoa rapeaksi friteeratut kampasimpukat wasabimajoneesin kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Friteeratut kampasimput

  • 6-8 pientä kampasimpukkaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl pankojauhoja tai kuivahtaineita valkoisen leivän muruja
  • 5 dl neutraalia öljyä

Kirpeisiin kasviksiin:

  • 1 porkkana
  • pala retikkaa
  • 6 retiisiä
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Friteeratut kampasimpukat tehdään helposti näin:

1. Sulata ja kuivaa kampasimpukat. Mausta vehnäjauhot suolalla ja valkopippurilla. Sekoita munan rakenne rikki. Pane pankojauhot kulhoon.

2. Kääntele kampasimpukat vehnäjauhoissa, kastele munassa ja pyörittele pankojauhoissa tai leivänmuruissa. Kuumenna öljy kattilassa.

3. Kypsennä kaksi kampasimpukkaa kerrallaan öljyssä. Kypsennysaika on reilu minuutti, jolloin simpukka jää sisältä läpikuultavaksi. Nosta friteeratut kamapasimpukat talouspaperin päälle valumaan ja tarjoa ne pian inkiväärillä sekä limettimehulla maustetun soijan ja kirpeiden kasvisten kanssa.

Kirpeät kasvikset:

1. Suikaloi porkkana ja retikka. Kuutioi retiisit. Pane kasvikset kulhoon, jossa on jäävettä. Kiehauta vesi, lisää etikka ja sokeri, mausta suolalla. Anna liemen jäähtyä jääkaapissa.

2. Pane valutetut kasvikset maustumaan etikkaliemeen puoli tuntia ennen ruokailua. Valuta kasvikset ja koristele yrteillä ja tarjoa seurana friteeratut kampasimpukat.

Vinkki: Voit käyttää leivänmurujen sijaan valmiita pankojauhoja.

Lue myös: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen karhunlaukka-kampasimpukkarisoton.

X