Reseptit

Panzanella eli leipäsalaatti

Italian Toscanasta peräisin olevassa leipäsalaatissa voidaan kätevästi hyödyntää kuivahtanutta leipää ja tuoreita kasviksia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kuivaa vaaleaa leipää kuutioina
  • 200 g marinoituja tomaatteja + 1 dl marinointilientä
  • 1 avomaankurkku viipaloituna
  • 2 kesäsipulia varsineen hienonnettuna
  • 2 dl tuoreita basilikan lehtiä revittynä

Valmistusohje

Panzanella on alun perin Italian Toscanasta kotoisin oleva ruokalaji. Se on oivallinen tapa käyttää kuivahtanut leipä. Salaattiin riittävät yksinkertaisimmillaan leivän lisäksi tomaatit, basilika ja kurkku, mutta siihen voi hyvin lisätä lähes mitä tahansa kasviksia.

Yhdistä kulhossa leipä, tomaatit, kurkku ja sipuli. Sekoita marinointiliemi salaattiin ja anna mastua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Sekoita lopuksi joukkoon revitty basilika ja tarjoile.

Vinkki: Käytä salaattiin säilöttyjä uunikuivattuja tomaatteja.

X