Panzanella eli leipäsalaatti
Italian Toscanasta peräisin olevassa leipäsalaatissa voidaan kätevästi hyödyntää kuivahtanutta leipää ja tuoreita kasviksia.
Ainekset
- 200 g kuivaa vaaleaa leipää kuutioina
- 200 g marinoituja tomaatteja + 1 dl marinointilientä
- 1 avomaankurkku viipaloituna
- 2 kesäsipulia varsineen hienonnettuna
- 2 dl tuoreita basilikan lehtiä revittynä
Valmistusohje
Panzanella on alun perin Italian Toscanasta kotoisin oleva ruokalaji. Se on oivallinen tapa käyttää kuivahtanut leipä. Salaattiin riittävät yksinkertaisimmillaan leivän lisäksi tomaatit, basilika ja kurkku, mutta siihen voi hyvin lisätä lähes mitä tahansa kasviksia.
Yhdistä kulhossa leipä, tomaatit, kurkku ja sipuli. Sekoita marinointiliemi salaattiin ja anna mastua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Sekoita lopuksi joukkoon revitty basilika ja tarjoile.
Vinkki: Käytä salaattiin säilöttyjä uunikuivattuja tomaatteja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous