Reseptit

Säilötyt uunikuivatut tomaatit

Säilötyt uunikuivatut tomaatit tuovat ruokiin pientä luksusta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kirsikkatomaatteja kokonaisina tai tavallisia tomaatteja lohkottuna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl kuivattua chilirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rosmariinin oksaa hienonnettuna

Liemi

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 rosmariinin oksaa

Lisäksi

  • noin 1 litran vetoinen puhdas lasipurkki

Valmistusohje

 

1. Paahda ensin tomaatit. Levitä tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele päälle mausteet. Sekoita. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Valmista liemi tomaattien paahtuessa. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään rosmariinin oksia lukuunottamatta.

3. Anna tomaattien jäähtyä hetken aikaa. Lusikoi ne sitten purkkiin, ujuta väleihin rosmariinin oksat ja kaada päälle mausteliemi.

4. Pistä kansi purkin päälle ja jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa. Tarjoile esimerkiksi salaateissa, pastoissa tai paahdetun patongin tai maalaisleivän päällä. Tomaatit säilyvät jääkaapissa vähintään viikon verran.

X