Patatas bravas - espanjalaiset tapasperunat
Reseptit

Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat

Batatas bravas eli espanjalaiset tapasperunat on klassikko, joka vie kielen mennessään. Perunat sopivat myös leffaillan naposteltaviksi sipsien sijaan
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Patatas bravas - espanjalaiset tapasperunat:

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Tomaattiaioli

  • 2 dl majoneesia
  • 2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat tehdään helposti näin:

1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Puolita perunat heti kun kädet kestävät ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljy ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

3. Sekoita sillä välin tomaattiaiolin ainekset kulhossa keskenään.

4. Tarjoa espanjalaiset tapasperunat hieman jäähtyneinä aiolin kera.

Katso myös: Seesamiperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X