Patatas bravas - espanjalaiset tapasperunat
Batatas bravas eli espanjalaiset tapasperunat on klassikko, joka vie kielen mennessään. Perunat sopivat myös leffaillan naposteltaviksi sipsien sijaan
Ainekset
Patatas bravas - espanjalaiset tapasperunat:
- 1 kg pieniä perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Tomaattiaioli
- 2 dl majoneesia
- 2 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat tehdään helposti näin:
1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Puolita perunat heti kun kädet kestävät ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljy ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
3. Sekoita sillä välin tomaattiaiolin ainekset kulhossa keskenään.
4. Tarjoa espanjalaiset tapasperunat hieman jäähtyneinä aiolin kera.
Katso myös: Seesamiperunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous