Reseptit

Pehmeä punajuuri-vuohenjuustokeitto

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassinen yhdistelmä, joka viehättää ja maistuu aina vaan. Tämä raikkaan punainen ja pehmeän täyteläinen punajuuri-vuohenjuustokeitto sopii hienosti esimerkiksi joulunalusajan keitoksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pehmeä punajuuri-vuohenjuustokeitto:

  • 600 g punajuuria
  • 200 g jauhoisia perunoita
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • noin 1 l vettä
  • 300 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi ja oliiviöljy kattilassa ja lisää sipulit, kuullota pari minuuttia. Lisää punajuuret ja perunat ja sekoita hetki. Lisää myös mausteet sekä vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä.

3. Ota kattilasta kauhalla pari desiä nestettä pois mutta säästä se vielä. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää vuohenjuusto. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta keitto on sopivan paksuista ja lusikoitavaa. Lisää tarvittaessa myös mausteita.

4. Viimeistele keiton pinta paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

X