Reseptit

Pehmeä sienikeitto

Oluella ja rosmariinilla maustetun liemevän sienikeiton maku pyöristetään tilkalla kermaa. Se sopii juhlavamman päivällisen alkuruokakeitoksi tai kevyeksi lounaaksi rapeakuorisen maalaisleivän kanssa. Jos haluat keitosta paksumman, suurusta keitto parilla ruokalusikallisella Maizena-suurustetta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pehmeä sienikeitto:

  • 1 l metsäsieniä (esimerkiksi kantarelleja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl voita
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 plo (3,3 dl) lager-olutta
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja leikkaa isot sienet pienemmiksi paloiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.

3. Sulata puolet voista kattilassa. Lisää sienet. Paista sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita ja sipulit, valkosipulinkynnet ja rosmariini. Kuullota pari minuuttia.

4. Lisää kasvisliemi ja olut. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää ruokakerma. Kiehauta.

5. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kanssa.

X