Persikka-rahkapiirakka
Rahkapiirakka saa hienostuneen ilmeen, kun marmoroit pinnan soseutetulla persikalla. Maukkaasta piirakkapohjasta on helppo tehdä gluteeniton käyttämällä kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoseosta.
Ainekset
Persikka-rahkapiirakka, pohja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 3/4 dl fariinisokeria
- 100 g pehmeää margariinia tai voita
- 1 kananmuna
Persikka-rahkapiirakka, täyte:
- 500 g rahkajogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk (415 g/250 g) persikoita mehussa
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Persikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa kaurahiutaleet, jauhoseos ja fariinisokeri kulhoon. Lisää pehmeä voi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita rahkajogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Valuta persikat siivilässä, kaada toiseen kulhoon ja
soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kaada persikkasose pakastuspussiin ja leikkaa pieni pala kulmasta auki, jotta voit pursottaa sosetta täytteen päälle.
3. Kaada rahkajogurttiseos esipaistetun pohjan päälle. Pursota täytteen päälle persikkasosenokareita. Marmoroi pinta levittämällä sosetta cocktail-tikulla täytteen joukkoon.
4. Paista persikka-rahkapiirakka 200-asteisessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Katso myös: Mignon-kakku, Kinder-piirakka ja itse tehdyt töhnämunat – pääsiäisen ihanan överit herkut!
Katso myös Kotiliesi.fi: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi
Kommentit
Miksi täytteen kohdalla on kaksi eri sokerimäärää? 1dl ja 1/2dl? Ja voisiko ohjeeseen lisätä jauhomäärän, jos ei halua tehdä gluteenittomana. ”Maukkaasta piirakkapohjasta on helppo tehdä gluteeniton käyttämällä kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoseosta.” Tuo kuulostaa siltä, niin kuin olisi joku muu ohje, josta tämä on muunneltu.
Kommentit
Miksi täytteen kohdalla on kaksi eri sokerimäärää? 1dl ja 1/2dl? Ja voisiko ohjeeseen lisätä jauhomäärän, jos ei halua tehdä gluteenittomana. ”Maukkaasta piirakkapohjasta on helppo tehdä gluteeniton käyttämällä kaurahiutaleita ja gluteenitonta jauhoseosta.” Tuo kuulostaa siltä, niin kuin olisi joku muu ohje, josta tämä on muunneltu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous