Reseptit

Pikkupokekakut

Poke on englantia ja tarkoittaa tökkäämistä. Pokekakun idea on kakkuun tökittyihin reikiin valutettu täyte. Näissä herkkupaloissa täytteenä on valkosuklaa-kaakaokinuskia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1 annos kakkutaikinaa

Kinuski:

  • 2 dl valmista kinuskikastiketta
  • 100 g valkosuklaata
  • 1/2 tl kanelia

Koristeeksi:

  • piparkakkuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vuoraa isokoloisen muffinipellin kolot paperivuoilla. Valmista kakkutaikina karpalokinuskipokekakun ohjeen mukaan. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä. Tee jäähtyneisiin kakkuihin 2–3 melkein pohjaan asti ulottuvaa koloa esimerkiksi puulusikan varrella.

2. Kuumenna kinuski, rouhi suklaa. Sekoita suklaa ja kaneli kinuskin joukkoon. Valuta kinuskia koloihin niin, että ne täyttyvät. Koristele kakut piparkakuilla ja tomusokerilla.

X