pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette
Rapeat suolapähkinä- ja kurpitsansiemensattumat tekevät salaatista ihanan. Seesaminsiemenöljystä sekoitettu kastike maustaa salaatin luonteikkaaksi, ja kastike sopii täydellisesti paistetun halloumin pariksi.
Reseptit

Pinaatti-halloumijuustosalaatti ja seesamivinaigrette

Pinaatti-halloumijuustosalaatti vie kielen! Rapeat suolapähkinä- ja kurpitsansiemensattumat tekevät salaatista ihanan. Seesaminsiemenöljystä sekoitettu kastike maustaa salaatin luonteikkaaksi, ja kastike sopii täydellisesti paistetun halloumin pariksi.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-halloumijuustosalaatti:

  • noin 1 l pinaattia
  • 1 hapan omena
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä

Seesamivinaigrette:

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja kuivaa talouspaperilla taputtelemalla.

2. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi. Hienonna minttu.

3. Viipaloi halloumijuusto ja paista kuumalla pannulla öljytilkassa, kunnes viipaleet ovat kauniin ruskeita. Sekoita ainekset salaattivadille.

4. Sekoita vinaigretten ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.

X