Reseptit

Piparipullat

Parhaat kierrepullat syntyvät pehmeästä pullataikinasta ja makeasta täytteestä. Jouluisten pikkukierteiden täytteenä on valmista piparitaikinaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1/2 annos pullataikinaa

Täyte:

  • 75 g pehmeää voita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 pkt (500 g) valmista piparkakkutaikinaa

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin pullataikina.

2. Sulata piparkakkutaikina ja kauli se noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Kauli pullataikina samankokoiseksi levyksi. Levitä voi ja sokeri pullataikinan pinnalle, nosta päälle piparitaikina.

3. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla noin 3cm:n viipaleiksi ja pane viipaleet paperivuokiin. Anna kohota peitettyinä noin 20 minuuttia.

4. Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat halutessasi sokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.

X