Piparipullat
Parhaat kierrepullat syntyvät pehmeästä pullataikinasta ja makeasta täytteestä. Jouluisten pikkukierteiden täytteenä on valmista piparitaikinaa.
Ainekset
Taikina:
- 1/2 annos pullataikinaa
Täyte:
- 75 g pehmeää voita
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 pkt (500 g) valmista piparkakkutaikinaa
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin pullataikina.
2. Sulata piparkakkutaikina ja kauli se noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Kauli pullataikina samankokoiseksi levyksi. Levitä voi ja sokeri pullataikinan pinnalle, nosta päälle piparitaikina.
3. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla noin 3cm:n viipaleiksi ja pane viipaleet paperivuokiin. Anna kohota peitettyinä noin 20 minuuttia.
4. Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat halutessasi sokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous