Reseptit

Pokekakku

Pokekakku on kesän kahvikekkereiden kuningatar. Leivo ja kuorruta kakku jo edellisenä päivänä, säilytä se jääkaapissa ja viimeistele vadelmilla vähän ennen tarjoamista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pokekakku, taikina:

  • 100 g voita
  • 1 appelsiini
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa (keskikoko)
  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl kiehuvan kuuma vettä

Pokekakku, kuorrute

  • 150 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1/2 l vadelmia
  • (mintunlehtiä)

Valmistusohje

Pokekakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

2. Sulata voi. Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä uloin kuori. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja appelsiinin kuori toisiinsa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää lopuksi kuuma vesi. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

3. Mittaa kuorrutusaineet vaniljasokeria lukuun ottamatta paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes seos sakenee kinuskiksi. Anna kuorrutteen jäähtyä.

4. Tee lämpimään kakkuun esim. puukauhan varrella sinne tänne parin sentin syviä koloja. Poista kakunmurut koloista. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun pinnalle niin, että sitä valuu kakun koloihin. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

5. Koristele pokekakku vadelmilla ja mintunlehdillä.

Katso myös: Manteli-vadelmatäytekakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

X