Punajuuripaistos
Punajuuripaistos maistuu niin kahvipöydässä kuin väli- tai iltapalaksikin. Halutessasi reseptiin soveltuu myös etikkapunajuuret, jotka nopeuttavat piirakan loihtimista.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita
- 2.5 dl vehnäjauhoja tai 2 dl spelttiä
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- 0.5 tl yrttisuolaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1 muna
täyte:
- 8 pientä, kypsää punajuurta
- 200 g mozzarella-juustoa
- 8 basilikanlehteä
- 1 rkl pilkottua rosmariinia
- 2 munaa
- 3 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Yhdistä pohjaa varten nyppimällä voi ja vehnäjauhot, seesaminsiemenet sekä leivinjauhe.
Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan, myös reunoille.
Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista.
Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret. Voit käyttää myös etikkapunajuuria, kunhan valutat ne ensin.
Silppua yrtit ja levitä täytteen ainekset paistosvuokaan. Peitä juustoviipaleilla. Sekoita muna ja smetana ja mausta liemi suolalla sekä piparjuurella. Valuta vuokaan. Kypsennä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut värin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous