Reseptit

Punajuuripaistos

Punajuuripaistos maistuu niin kahvipöydässä kuin väli- tai iltapalaksikin. Halutessasi reseptiin soveltuu myös etikkapunajuuret, jotka nopeuttavat piirakan loihtimista.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita
  • 2.5 dl vehnäjauhoja tai 2 dl spelttiä
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 0.5 tl yrttisuolaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

täyte:

  • 8 pientä, kypsää punajuurta
  • 200 g mozzarella-juustoa
  • 8 basilikanlehteä
  • 1 rkl pilkottua rosmariinia
  • 2 munaa
  • 3 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Yhdistä pohjaa varten nyppimällä voi ja vehnäjauhot, seesaminsiemenet sekä leivinjauhe.

Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan, myös reunoille.

Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Ota uunista.

Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret. Voit käyttää myös etikkapunajuuria, kunhan valutat ne ensin.

Silppua yrtit ja levitä täytteen ainekset paistosvuokaan. Peitä juustoviipaleilla. Sekoita muna ja smetana ja mausta liemi suolalla sekä piparjuurella. Valuta vuokaan. Kypsennä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut värin.

X