Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
Punaviinissä hyvin haudutetut karitsanpotkat saavat kaveriksi lautaselle peruna-palsternakkamuusin. Ensiksi potkien tulee kuitenkin kypsyä yli kaksi tuntia.
Ainekset
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
- 4 karitsanpotkaa
- 5 dl huokeaa punaviiniä
- 3 rkl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 rkl vasikanfondia
- 1 porkkana
- 1 pala selleriä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- timjaminoksia
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat tehdään näin helposti:
1. Kuori ja paloittele selleri, porkkana ja valkosipulinkynnet. Sulata sokeri vaaleanruskeaksi tilavassa kattilassa. Lisää viini, fondi, kasvikset, timjami ja laakerinlehdet. Anna liemen hautua sen aikaa, kun ruskistat potkat voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Lisää pannun huuhdeliemi kattilaan potkien kanssa. Liemi saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta potkia noin 2 ½ tuntia kannen alla.
2. Kun potkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5 dl lientä toiseen kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on noin puolet. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Voit halutessasi suurustaa liemen tummalla Maizena-suurusteella. Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat ovat sitä parempia, mitä verkkaisemmin ne ovat saaneet saanut hautua.
Vinkki:
Tarjoa viinissä haudutetut karitsanpotkat peruna-palsternakkamuusin kera. Tämän aterian kanssa tarjottava viini saa olla täyteläinen ja mausteinen.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään lampaanpotka ja sahramicouscous.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous