Reseptit

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Punaviinissä hyvin haudutetut karitsanpotkat saavat kaveriksi lautaselle peruna-palsternakkamuusin. Ensiksi potkien tulee kuitenkin kypsyä yli kaksi tuntia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

  • 4 karitsanpotkaa
  • 5 dl huokeaa punaviiniä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 1 porkkana
  • 1 pala selleriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • timjaminoksia
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat tehdään näin helposti:

1. Kuori ja paloittele selleri, porkkana ja valkosipulinkynnet. Sulata sokeri vaaleanruskeaksi tilavassa kattilassa. Lisää viini, fondi, kasvikset, timjami ja laakerinlehdet. Anna liemen hautua sen aikaa, kun ruskistat potkat voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Lisää pannun huuhdeliemi kattilaan potkien kanssa. Liemi saa peittää potkat kauttaaltaan. Hauduta potkia noin 2 ½ tuntia kannen alla.

2. Kun potkat ovat mureita, ota ne pois liemestä. Siivilöi noin 5 dl lientä toiseen kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on noin puolet. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa. Voit halutessasi suurustaa liemen tummalla Maizena-suurusteella. Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat ovat sitä parempia, mitä verkkaisemmin ne ovat saaneet saanut hautua.

Vinkki:

Tarjoa  viinissä haudutetut karitsanpotkat peruna-palsternakkamuusin kera.  Tämän aterian kanssa tarjottava viini saa olla täyteläinen ja mausteinen.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään lampaanpotka ja sahramicouscous.

X