puolukkakastike riistamakkaralle
Reseptit

Puolukkakastike riistamakkaralle

Puolukkakastike riistamakkaralle on makean mausteinen vaihtoehto perinteisen ketsupin sijaan. Rosmariinöljy ja chili maustavat ihanasti kastikkeen.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkakastike riistamakkaralle:

  • 5 dl puolukoita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 chili
  • 1 sipuli
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 dl rosmariini-rypsiöljyä

Valmistusohje

Puolukkakastike riistamakkaralle tehdään helposti näin:

1. Keitä puolukat ja sokeri. Lisää tomaattimurska, chili ja silputtu sipuli. Hauduta kunnes sipuli on pehmeää. Mausta keitos suolalla ja maustepippurilla. Jauha sose teholeikkurilla tai soseuta siivilän läpi pusertamalla. Lisää öljy. Tarjoa puolukkakastike riistamakkaroiden kera.

Katso myös: Mausteinen poronkäristys ja kylmää puolukkakastiketta

Katso myös: Kotiliesi.fi: Riistamakkara

X