Reseptit

Rapujen keitto-ohje

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 30–40 rapua
  • 6 l vettä
  • 240 g (2 dl) karkeaa suolaa
  • 3 sokeripalaa
  • iso puntti kruunutilliä

Valmistusohje

1. Tarkista, että ravut ovat varmasti eläviä. Huuhtele ravut huolella.

2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää iso tillinippu veteen ja keitä 5–10 minuuttia. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla nesteeseen. Lisää päälle uusi tillinippu. Keitä rapuja koosta riippuen 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

3. Poista tillit keittovedestä ja nosta kattila jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Lisää liemeen uudet tillit ja ota ne pois, kun ravut ovat jäähtyneet. Tarjoa ravut viileinä 6–12 tuntia keittämisestä.

X