Reseptit

Röstiperunat salvialla

Röstiperunat saavat uutta makua salviasta. Rapeaksi paistetut perunaherkut maistuvat esimerkiksi savukalan, tillin ja ranskankerman kanssa. Rösteihin ei tarvita sidosaineeksi kananmunaa. Perunasta irtoava tärkkelys ja joukkoon sekoitettu juustoraaste pitävät röstit kasassa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Röstiperunat salvialla:

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 pieni sipuli
  • 1/2 dl hienonnettua salviaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 2/3 tl mustapippurirouhetta

Paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Valmistusohje

Röstiperunat salvialla tehdään helposti näin:

1. Kuori ja raasta perunat raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta sipuli. Purista perunaraaste siivilässä kuivaksi. Sekoita kaikki röstien ainekset kulhossa sekaisin.

2. Kuumenna voita ja öljyä paistinpannussa. Nosta pannulle röstitaikinasta kasoja. Tasoita kasat pyöreiksi pihveiksi. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Röstiperunat maistuvat esimerkiksi savukalan, tillin ja ranskankerman kanssa.

Katso myös: Rapeat röstit

Katso myös Kotiliesi.fi: Juusto-omenarösti

X