Rouva Maigret’n sinisimpukat
Rouva Maigret’n sinisimpukat on 90-luvun hitti. Näiden currykastikkeessa tarjottavien simpukoiden ohje on madame Maigret’n keittokirjasta.
Ainekset
Rouva Maigret’n sinisimpukat
- 2 kg sinisimpukoita
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 100 g voita
- 4-8 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl fenkolin- tai kuminansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 1-2 rkl curryjauhetta
- 2 rkl voita (pehmeää)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Pese simpukat hyvin. Pane viini, voi, hienonnetut sipulit ja mausteet currya lukuun ottamatta isoon kattilaan. Keitä lientä muutamia minuutteja ja lisää sitten simpukat. Peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kiehua hyvällä lämmöllä 5 minuuttia. Ravistele kattilaa pari kertaa keittämisen aikana. Siivilöi keitinliemi toiseen kattilaan.
2. Mausta keitinliemi currylla. Anna kiehua pari minuuttia. Suurusta kastike pehmeään voihin sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä 2 minuuttia, lisää ranskankerma ja maito. Kuumenna kastike.
3. Ota simpukoista halutessasi pois toinen kuorenpuolikas. Laita simpukat lautasille ja kauho päälle kuuma kastike. Tarjoa Rouva Maigret’n sinisimpukat ranskanperunoiden ja patongin kanssa.
Katso myös: Normandialaiset siiderisimpukat
Katso myös Kotiliesi.fi: Kermainen simpukkakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous