Reseptit

Ruis-tabbouleh

29.12.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valmista tabbouleh-salaatti suomalaisittain terveellisestä rukiista. Sekaan sopivat myös kirsikkatomaatit sekä ruusukaalit.

Ainekset

Ruis-tabbouleh:

2 dl viljariisiä (esim. ruis)
400 g ruusukaaleja
200 g kirsikkatomaatteja
2 dl ruohosipulia
2 dl lehtipersiljaa
2 dl minttua
1 dl korianteria
1 sitruunan kuori ja mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä viljariisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Valuta tarvittaessa tiheässä siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

3. Sekoita viljariisin joukkoon keitetyt ruusukaalit ja hienonnetut yrtit. Sekoita raastettu sitruunankuori ja -mehu, öljy, suola ja pippuri keskenään, ja kaada kastike ruoan joukkoon.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme