Ruis-tabbouleh
Reseptit

Ruis-tabbouleh

Valmista tabbouleh-salaatti suomalaisittain terveellisestä rukiista. Sekaan sopivat myös kirsikkatomaatit sekä ruusukaalit.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruis-tabbouleh:

  • 2 dl viljariisiä (esim. ruis)
  • 400 g ruusukaaleja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl ruohosipulia
  • 2 dl lehtipersiljaa
  • 2 dl minttua
  • 1 dl korianteria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä viljariisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Valuta tarvittaessa tiheässä siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.

3. Sekoita viljariisin joukkoon keitetyt ruusukaalit ja hienonnetut yrtit. Sekoita raastettu sitruunankuori ja -mehu, öljy, suola ja pippuri keskenään, ja kaada kastike ruoan joukkoon.

X