Reseptit

Rukiinen caesarsalaatti

28.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ruisleipä lisää rukiisen caesarsalaatin kuitupitoisuutta ja on paljon maukkaampaa kuin vaalea leipä.

Ainekset

2 viipaletta ruisleipää
öljyä
2 broilerin rintafileetä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl yrttimausteseosta
2-3 sidesalaattia
50 g parmesaanilastuja

kastike:

2-3 anjovisfileetä
1 dl kevytmajoneesia
1 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
1 murskattu valkosipulinkynsi
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin kastike. Hienonna anjovisfileet ja sekoita kaikki aineet keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi ja sakeaksi kastikkeeksi.

Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa, lisää leipäkuutiot ja paista ne joka puolelta rapeiksi. Ota leipäkuutiot pannusta pois.

Paloittele broilerin rintafileet. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun, lisää broilerinpalat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta broilerinpalat maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla sekä paprikajauheella ja yrttimausteseoksella. Ota broilerinpalat pannusta pois.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne tarjoiluastiaan ja sekoita kastike joukkoon. Levitä päälle broilerinpalat, leipäkuutiot ja parmesaanilastut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme