Sahramisämpylät
Sahramisämpylät kruunaavat keittolounaan. Sämpylän pinnalla olevat rouhitut pähkinät tuntuvat ihanan rapeilta.
Ainekset
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 1 ps sahramia
- 11 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (noin)
pinnalle:
- siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä
Valmistusohje
Sahramilla maustetut pikkusämpylät voi tarjota vaikka kasviskeiton tai maalaissalaatin kanssa.
- Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja öljy. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeä ja kimmoisa. Anna Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Alusta taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta kaksi pötköä, jaa taikina paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
- Anna kohota pellillä peitettyinä parikymmentä minuuttia. Sipaise kohonneiden sahramisämpylöiden pinta vedellä ja painele pähkinärouhe tai siemenet sämpylöiden pintaan kiinni.
- Paista sahramisämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Ohra-kaurasämpylät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous