Reseptit

Sahramisämpylät

1.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Sahramisämpylät kruunaavat keittolounaan. Sämpylän pinnalla olevat rouhitut pähkinät tuntuvat ihanan rapeilta.

Ainekset

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
3 rkl öljyä
1 ps sahramia
11 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (noin)

pinnalle:

siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

Sahramilla maustetut pikkusämpylät voi tarjota vaikka kasviskeiton tai maalaissalaatin kanssa.

  1. Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja öljy. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeä ja kimmoisa. Anna Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  2. Alusta taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta kaksi pötköä, jaa taikina paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
  3. Anna kohota pellillä peitettyinä parikymmentä minuuttia. Sipaise kohonneiden sahramisämpylöiden pinta vedellä ja painele pähkinärouhe tai siemenet sämpylöiden pintaan kiinni.
  4. Paista sahramisämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Katso myös:

Superhelpot sämpylät

Hunajalla maustetut sämpylät

Kurpitsasämpylät

Kotiliesi.fi: Ohra-kaurasämpylät

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme