Reseptit

Sahramisämpylät

Sahramisämpylät kruunaavat keittolounaan. Sämpylän pinnalla olevat rouhitut pähkinät tuntuvat ihanan rapeilta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 ps sahramia
  • 11 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (noin)

pinnalle:

  • siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

Sahramilla maustetut pikkusämpylät voi tarjota vaikka kasviskeiton tai maalaissalaatin kanssa.

  1. Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja öljy. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeä ja kimmoisa. Anna Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  2. Alusta taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta kaksi pötköä, jaa taikina paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
  3. Anna kohota pellillä peitettyinä parikymmentä minuuttia. Sipaise kohonneiden sahramisämpylöiden pinta vedellä ja painele pähkinärouhe tai siemenet sämpylöiden pintaan kiinni.
  4. Paista sahramisämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Katso myös:

Superhelpot sämpylät

Hunajalla maustetut sämpylät

Kurpitsasämpylät

Kotiliesi.fi: Ohra-kaurasämpylät

X