
Reseptit
Kurpitsasämpylät
Kurpitsasoseen mehevöittämät sämpylät maistuvat iltateellä tai lounaskeiton kaverina.
Ainekset
- 2 ½ dl haaleaa vettä
- ½ palaa hiivaa
- 2 ½ dl kurpitsasosetta
- 2 tl mineraalisuolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 dl kauraleseitä
- 6-7 dl graham- tai täysjyväspelttijauhoja
- ½ dl öljyä
voiteluun:
- munaa
pinnalle:
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää kurpitsasose, mineraalisuola, siirappi ja kauraleseet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Jauhojen määrä riippuu kurpitsasoseen sakeudesta. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous