Kurpitsasämpylät
Kurpitsasämpylät ovat syyskauden herkkuleivonnaiset. Kurpitsasose tekee näistä sämpylöistä vastustamattoman meheviä. Sämpylät maistuvat iltateellä tai lounaskeiton kaverina.
Ainekset
Kurpitsasämpylät
- 2 ½ dl haaleaa vettä
- ½ palaa hiivaa
- 2 ½ dl kurpitsasosetta
- 2 tl mineraalisuolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 dl kauraleseitä
- 6-7 dl graham- tai täysjyväspelttijauhoja
- ½ dl öljyä
voiteluun:
- munaa
pinnalle:
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Kurpitsasämpylät leivotaan helposti näin:
1.Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää kurpitsasose, mineraalisuola, siirappi ja kauraleseet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Jauhojen määrä riippuu kurpitsasoseen sakeudesta. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
3. Voitele kohonneet kurpitsasämpylät munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista sämpylöitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
Vinkki: Nauti kurpitsasämpylät kevyen tuorejuustolevitteen, yrttisen tuorejuuston tai avokadotahnan kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot Sikke Sumarin rapeakuoriset aamiaissämpylät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous