Reseptit

Säilötyt sitruunat

Säilöttyjen sitruunoiden val­mistus on todella helppoa. Ruoan­ valmistuksessa ne antavat ihanaa aromia patoihin, curryihin ja mari­nadeihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 luomusitruunaa
  • 5 rkl hienoa merisuolaa
  • 1 rosmariinin oksa
  • kiehuvaa vettä

Lisäksi:

  • puhdas noin 3⁄4 litran vetoinen lasipurkki

Valmistusohje

1. Pese viisi sitruunaa huolelli­sesti kuuman veden alla. Lohko ne neljään osaan ja poista sie­ menet. Levitä lohkot työlaudalle ja ripottele niille yksi ruoka­ lusikallinen merisuolaa. Lado lohkot puhtaaseen purkkiin ja tipauta joukkoon myös rosmarii­nin oksa. Ripottele päälle loput suolasta.

2. Pursita jäljellä olevista sitruunoista mehu ja kaada se purkkiin. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että sitruunalohkot peittyvät. Niitä voi hieman survoa purkkiin, jotta ne mah­tuvat hyvin. Älä käytä liian isoa purkkia, sillä lohkojen tulee olla purkissa mahdollisimman tiiviisti.

3. Sulje purkki ja kääntele sitä muutaman kerran, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

4. Sitruunar ovat käyttöval­miita 2–3 viikon kuluttua. Ne säilyvät hyvinä viileässä vähin­tään kuusi kuukautta.

Lisää säilöttyjä sitruunoita esimerkiksi sitruuna-broileripadan joukkoon.

X