Säilötyt sitruunat
Säilöttyjen sitruunoiden valmistus on todella helppoa. Ruoan valmistuksessa ne antavat ihanaa aromia patoihin, curryihin ja marinadeihin.
Ainekset
- 8 luomusitruunaa
- 5 rkl hienoa merisuolaa
- 1 rosmariinin oksa
- kiehuvaa vettä
Lisäksi:
- puhdas noin 3⁄4 litran vetoinen lasipurkki
Valmistusohje
1. Pese viisi sitruunaa huolellisesti kuuman veden alla. Lohko ne neljään osaan ja poista sie menet. Levitä lohkot työlaudalle ja ripottele niille yksi ruoka lusikallinen merisuolaa. Lado lohkot puhtaaseen purkkiin ja tipauta joukkoon myös rosmariinin oksa. Ripottele päälle loput suolasta.
2. Pursita jäljellä olevista sitruunoista mehu ja kaada se purkkiin. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että sitruunalohkot peittyvät. Niitä voi hieman survoa purkkiin, jotta ne mahtuvat hyvin. Älä käytä liian isoa purkkia, sillä lohkojen tulee olla purkissa mahdollisimman tiiviisti.
3. Sulje purkki ja kääntele sitä muutaman kerran, jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
4. Sitruunar ovat käyttövalmiita 2–3 viikon kuluttua. Ne säilyvät hyvinä viileässä vähintään kuusi kuukautta.
Lisää säilöttyjä sitruunoita esimerkiksi sitruuna-broileripadan joukkoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous