Reseptit

Sitruunabroileria padassa

Säilötty sitruuna antaa kanapadalle pohjoisafrikka­laista twistiä. Jos et ehdi valmistaa säilöttyjä sitruu­noita itse, saa niitä purkitettuna hyvin varustetuista kaupoista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kuminansiemeniä jauhettuna
  • 1/2 tl kurkumaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 8 broilerin paistileikettä tai 4 koipea
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia suikaloituina
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl kalamataoliiveja
  • 4 lohkoa säilöttyä sitruunaa kuutioituina
  • 2 1/2 dl kanalientä tai vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynnet. Sekoita ne yhdessä raastetun inkiväärin, paprika­jauheen, kuminan ja kurkuman kanssa ja lisää ripaukset suolaa ja pippuria. Hiero seos broilerin paistileikkeiden pintaan. Sulje paistileikkeet tiiviisti muovipussiin ja anna marinoitua jääkaapissa 3–4 tuntia.

2. Kuumenna oliiviöljy isossa padassa ja ruskista paistileik­keet molemmin puolin. Nosta ne hetkeksi sivuun odottamaan.

3. Lisää pataan sipulit ja anna niiden ruskistua keskilämmöl­lä. Nostele sitten paistileikkeet takaisin pataan. Lisää myös kanelitanko, oliivit ja säilötyt sitruunat, kanaliemi ja sitruu­namehu. Kiehauta ja hauduta kannen alla keskilämmöllä 30–45 minuuttia.

4. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile vaikkapa keitetyn bulgurin tai riisin kera.

Säilöttyjen sitruunoiden ohjeen löydät täältä.

X