Sitruunabroileria padassa
Säilötty sitruuna antaa kanapadalle pohjoisafrikkalaista twistiä. Jos et ehdi valmistaa säilöttyjä sitruunoita itse, saa niitä purkitettuna hyvin varustetuista kaupoista.
Ainekset
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl kuminansiemeniä jauhettuna
- 1/2 tl kurkumaa
- suolaa
- mustapippuria
- 8 broilerin paistileikettä tai 4 koipea
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia suikaloituina
- 1 kanelitanko
- 1 dl kalamataoliiveja
- 4 lohkoa säilöttyä sitruunaa kuutioituina
- 2 1/2 dl kanalientä tai vettä
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne yhdessä raastetun inkiväärin, paprikajauheen, kuminan ja kurkuman kanssa ja lisää ripaukset suolaa ja pippuria. Hiero seos broilerin paistileikkeiden pintaan. Sulje paistileikkeet tiiviisti muovipussiin ja anna marinoitua jääkaapissa 3–4 tuntia.
2. Kuumenna oliiviöljy isossa padassa ja ruskista paistileikkeet molemmin puolin. Nosta ne hetkeksi sivuun odottamaan.
3. Lisää pataan sipulit ja anna niiden ruskistua keskilämmöllä. Nostele sitten paistileikkeet takaisin pataan. Lisää myös kanelitanko, oliivit ja säilötyt sitruunat, kanaliemi ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta kannen alla keskilämmöllä 30–45 minuuttia.
4. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile vaikkapa keitetyn bulgurin tai riisin kera.
Säilöttyjen sitruunoiden ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous