Julkkikset

Salatut elämät -näyttelijä Tiia Elgin puoliso oli alun perin hänen kilpatanssiparinsa: ”Välillä tanssahtelemme kotonakin”

Salatut elämät -sarjasta tutun näyttelijä Tiia Elgin mielestä parasta on tanssia sellaisen ihmisen kanssa, josta välittää.

Teksti:
Maria Mäkelä
Kuvat:
Tiia Elgin Kotialbumi, Stefan Bremer, Om-Arkisto, Hbo, Unsplash

Tiia Elg, 36, on näytellyt Salatuissa elämissä pian 10 vuotta. Hän on osallistunut myös Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan opettajana vuosina 2021 ja 2022.

Salatut elämät -sarjasta tutun näyttelijä Tiia Elgin mielestä parasta on tanssia sellaisen ihmisen kanssa, josta välittää.

Tanssija ja näyttelijä Tiia Elg kertoo lempiasioistaan.

Haluaisin matkustaa minne tahansa! Haaveeni on käydä kaikkialla, ja ahdistaa, kun yksi elämä ei tule siihen millään riittämään. Erityisesti Uusi-Seelanti kiinnostaa, mutta realistinen tavoite on matkustaa keväällä tyttäreni kanssa Kööpenhaminaan, jossa ystäväni Jenni Banerjee asuu.

Uusi-Seelanti
Ystävät ovat suositelleet Tiia Elgille Uutta-Seelantia.

Inspiroidun ihmisistä, jotka ovat sinut itsensä kanssa. Kun hyväksyy itsensä kaikkine puolineen, pystyy suhtautumaan myös muihin armollisesti ja myötätuntoisesti. Tällaisista tyypeistä hohkaa valo. Esimerkkeinä voisin mainita upeat naiset Alma Hätösen ja Sonja Kailassaaren, joihin sain tutustua TTK:n kautta.

Energiaa minulla tuntuu välillä olevan yli oman tarpeen, mutta olen myös oppinut säännöstelemään sitä. Teen tällä hetkellä vähemmän töitä, jotta aikaa ja energiaa jää myös kotiin. Unenpuutteesta en ole hirveästi kärsinyt, sillä 2- ja 3-vuotiaat lapsemme ovat suht hyviä nukkujia.

Ostoslistallani on liput johonkin Kansallisoopperan tanssiteokseen. Tavaraa en tarvitse, päinvastoin. Aina reissatessani tajuan, kuinka vähällä lopulta tulen toimeen. Hiljattain kävin läpi astia- ja vaatekaappeja ja roudasin ylimääräiset tavarat kirppikselle.

Seuraavaksi aion mennä katsomaan Kansallisteatterin Learia, jonka nimiroolissa on Katariina Kaitue. Siinä vasta huikea näyttelijä ja tyyppi! Tyttäreni aion viedä Disney On Ice -taitoluistelushow’hun.

Katariina Kaitue
Tiia Elg haluaa nähdä Katariina Kaitueen Learina.

Haaveilen puolisoni Alexeyn kanssa yhteisestä tanssitunnista tai leffaillasta elokuvateatterissa. Jos onnistumme pysymään hereillä arki-iltaisin, katsomme jotain sarjaa tai elokuvan. Aloitimme juuri uudestaan Game of Thronesin.

Lempiasioita, Tiia Elg: Game of Thrones
Game of Thronesin juoni pitää otteessaan.

Kuuntelemme autossa aamuisin YleX:ää, jonka Poikelus, Pehkonen ja Parikka -show on suosikkini. Juuri nyt soittolistallani on ysäri- hittejä ja 2000-luvun alun R’n’B-biisejä. Erityisesti minuun vetoaa Alicia Keysin ääni. Kertooko se keski-ikäisyydestä, kun alkaa popittaa nuoruutensa biisejä?

Lempiasioita, Tiia Elg: Jenni Poikelus
Jenni Poikeluksen huumori iskee Tiia Elgiin.

Tiia Elg: ”Puolisoni oli alun perin kilpatanssiparini”

Rakastan tanssia. Aloitin tanssimisen 9-vuotiaana. Tapasin puolisoni noin kuusi vuotta sitten. Puolisoni oli alun perin kilpatanssiparini, ja välillä tanssahtelemme kotonakin. Erityisen ihanaa on saada tanssia sellaisen ihmisen kanssa, josta välittää. Aktiiviseen treenaamiseen ei nykyään ole ollut aikaa. Viimeksi olimme tanssitunnilla pari kuukautta sitten.

Olen nautiskelija. Minulle ruoka ei ole vain polttoainetta vaan sen pitää olla monipuolista ja maistuvaa. Olen luova kokki, keksin ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Lapset tykkäävät erityisesti uunipastoista.

Lue myös: Taas hittiresepti! Niko Saarisen lihapullavuoka villitsi somen: ”Perheenäidit lähettävät viestejä, että ’tämä pelasti arjen’”

Lempiasioita, Tiia Elg: Uunipasta
Pitkään muhineet uunipastat maistuvat Tiia Elgin lapsille.

Ruokailun päälle keitämme kupposet teetä. Tapa on tullut Alexeyn perheeltä.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Miten tee haudutetaan? Poimi ammattilaisten vinkit hyvän teen valmistukseen

Mottoni on, että oma onni ei voi koostua toisten epäonnesta. Menestys ei merkitse mitään, jos se on saavutettu toisia tallomalla.

Annan juttusarjassa ajankohtaiset ihmiset paljastavat lempiasioitaan. Juttu on julkaistu Annassa 6/2023.

X