Ruokajutut

Niko Saarisen lihapullavuoka villitsi somen: ”Perheenäidit lähettävät viestejä, että 'tämä pelasti arjen'”

Niko Saarisen lihapullavuoka on helppo, nopea ja edullinen. Niko teki reseptivideollaan sen taas: hurmasi somen kikkailemattomalla arkiruoalla.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock, Saara Autere

Niko Saarisen hittiresepti on uunissa taikoutuva lihapullavuoka.

Niko Saarisen lihapullavuoka on helppo, nopea ja edullinen. Niko teki reseptivideollaan sen taas: hurmasi somen kikkailemattomalla arkiruoalla.

Jos perinteinen lihapullavuoka on mieleesi, tosi-tv-tähti sekä podcast- ja radiojuontaja Niko Saarisen lihapullapastavuoka on ruoka juuri sinulle.

– Bongasin vastaavan reseptin vegaaniversion TikTokista ja tein siitä oman versioni. Ilmeisesti se kolahti yleisöön, sillä nyt lihapullapastavuokani on se, josta perheenäidit lähettävät minulle viestejä, että ”tämä pelasti meidän arkemme”, Niko kertoo.

Lihapullavuoka syntyy kuin huomaamatta 5 minuutin valmisteluilla

Jo TikTok-videollaan Niko kertoo, että lihapullapastavuoka on helppo, nopea, edullinen ja helposti muokattava ruoka.

– Tykkään tehdä ruokaa, mutta koska asun yksin ja teen ruokaa itselleni, haluan käyttää tosi nopeita ja simppeleitä reseptejä. Bongailen netistä kaikkia reseptejä, joita itse testailen. Jos resepti on toimiva, teen siitä videon, Niko kertoo prosessista.

Nikon lihapullapastavuoan muokattavuutta ei voi kiistää, sillä jo videolla nähdään, että Niko lisää kyytiin ainesosia, jotka eivät kuulu reseptiin.

– Laitoin videossa ruokaan mukaan fetaa, sillä sitä sattui olemaan jääkaapissani. Lihapullavuoan mukaan voi laittaa monia juttuja, jotka muuten ehkä olisivat menossa roskikseen seuraavana päivänä. Seuraavaksi aion kokeilla reseptiä niin, että vaihdan lihapullat kanaan.

Nikon lihapullavuoka syntyy 5 minuutin esivalmistelujen ja 50 minuutin uunissa paistamisen tuloksena. Pitkän paistoajan huomaa lopputuloksessa, Niko kokee.

– Koska lihapullapastavuoka on niin kauan uunissa, se on todella pehmeää. Lihapullista lähtien kaikki kuin sulaa suuhun, Niko kuvailee.

Näin helposti syntyy Niko Saarisen lihapullapastavuoka

Lihapullavuoka
loraus öljyä
1 pss valmispyöryköitä
½–1 rs minitomaatteja
(1 tl suolaa)
1 tl pippuria
1 tl oreganoa
n. 6 dl pastaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl (maustettua) ruokakermaa
6-8 dl vettä

Työvaiheet:

  1. Sivele vuoka oliiviöljyllä.
  2. Lisää pohjalle lihapullat (pakaste- tai eineslihapullat käyvät kummatkin).
  3. Lisää vuokaan kirsikkatomaatteja (tässä kohti ruokaa voi jo hieman maustaa esimerkiksi suolalla ja pippurilla).
  4. Lisää päälle haluamasi määrä pastaa.
  5. Lisää purkillinen tomaattimurskaa.
  6. Lisää purkki ruokakermaa.
  7. Mausta pippurilla ja oreganolla.
  8. Lisää joukkoon 7 dl vettä (tai sen verran, että pasta peittyy).
  9. Paista uunissa 220 asteessa 40 minuuttia.
  10. Ota vuoka pois uunista, lisää juustoraastetta ruoan päälle ja laita ruoka uuniin vielä 10 minuutiksi.

Tämän jälkeen ruoka on valmis nautittavaksi.

Alla näet Nikon somehitiksi nouseen kokkailuvideon:

@niko_saarinen

joko oot kokeillu lihapullapastavuokaa?😍🥰jos et nappaa nopea resepti tästä testiin! nam! #resepti #kokkaus #lihapullapasta

♬ alkuperäinen ääni – Niko Saarinen

Lihapullavuoka on pikalasagnen seuraaja

Ennen lihapullapastavuokaa Nikon suurin somehitti ruokapuolella on ollut pikalasagnen ohje.

– Saan vielä tänä päivänäkin pikalasagnesta viestejä viikoittain, Niko kertoo.

Nikon mieltä lämmittävät jokaiset viestit, joissa kerrotaan, että hänen kokkailunsa ovat innostaneet ruoanlaiton maailmaan. Erityisesti sydämessä läikähtää, kun nuoremmatkin ovat uskaltautuneet Nikon esimerkistä hellojen ääreen.

– Nykyään ei ole niin itsestään selvyys, että reseptit periytyvät kotoa. Reseptejä jakamalla laitan ilon kiertämään. Itsekin olen simppeleistä resepteistä ihan innoissani.

Niko uskookin, että hänen ruokaa ja esimerkiksi siivousta käsittelevien somesisältöjen inspiroivuus syntyy siitä, että reseptit ja niksit ovat tarpeeksi helppoja jokaisen toteuttaa.

– Moni somevaikuttaja näyttää hienoja illallisia, joita he kattavat kotona. Uskon, että minun somesisältöni ovat helposti lähestyttäviä. Sinun ei tarvitse olla ammatiltasi siivooja tai Michelin-tähden kokki, että teet niitä juttuja, mitä minä teen.

X