Reseptit

Savulohimousse

Savulohimousse saa makua piparjuurituorejuustosta ja juhlavuutta mädistä. Suolainen kalatahna ja makea saaristolaisleipä tai blinit toimivat hienosti vaikkapa jouluillallisen alkuruokana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savulohimousse

  • 400 g savukirjolohta
  • 1 pieni sipuli
  • 100 g piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl sitruunamehua

Viimeistelyyn

  • 2-3 rkl mätiä tai caviartia
  • tillin oksia

Valmistusohje

1. Hienonna kala tasaiseksi haarukalla pienessä kulhossa.

2. Leikkaa sipuli oikein pieniksi kuutioiksi.

3. Sekoita kalan joukkoon sipulikuutiot, tuorejuusto, tilli, mustapippuri ja suola.

4. Kääntele joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.

5. Mausta sitruunamehulla.

6. Anna makujen tasaantua 1–2 tuntia.

7. Koristele savulohimousse mädillä tai caviartilla ja tillillä.

Lue myös: Savukalakaviaari

Lue myös Kotiliesi.fi: Lohimousse

X