Savulohimousse
Savulohimousse saa makua piparjuurituorejuustosta ja juhlavuutta mädistä. Suolainen kalatahna ja makea saaristolaisleipä tai blinit toimivat hienosti vaikkapa jouluillallisen alkuruokana.
Ainekset
Savulohimousse
- 400 g savukirjolohta
- 1 pieni sipuli
- 100 g piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl sitruunamehua
Viimeistelyyn
- 2-3 rkl mätiä tai caviartia
- tillin oksia
Valmistusohje
1. Hienonna kala tasaiseksi haarukalla pienessä kulhossa.
2. Leikkaa sipuli oikein pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kalan joukkoon sipulikuutiot, tuorejuusto, tilli, mustapippuri ja suola.
4. Kääntele joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
5. Mausta sitruunamehulla.
6. Anna makujen tasaantua 1–2 tuntia.
7. Koristele savulohimousse mädillä tai caviartilla ja tillillä.
Lue myös: Savukalakaviaari
Lue myös Kotiliesi.fi: Lohimousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous