Reseptit

Sieni-ohrasalaatti

Sieni-ohrasalaatti on ruokaisa tarjottava ja herkullinen lounas siltään. Paistetut sienet, kotimainen ohra ja suolainen feta ovat ihania yhdessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-ohrasalaatti

  • 1 dl ohrahelmiä tai -suurimoita
  • 300 g kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pss pinaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä ohrahelmet tai suurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2. Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

3. Haihduta sienistä nesteet pois kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Lisää voi ja sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja sienet saaneet hyvän paistopinnan.

4. Mausta sieniseos kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon puolet pinaatista.

5. Levitä loput pinaatit salaattivadille ja lusikoi päälle sieni-ohraseos. Murustele päälle fetajuusto ja viimeistele sieni-ohrasalaatti tillillä.

6. Vispilöi kastikkeen ainekset keskenään ja valuta se salaatille.

Vinkki! Jos haluat salaatista gluteenittoman, korvaa ohra esimerkiksi kvinoalla.

Katso myös: Sieni-vuohenjuustosalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Sieni-kvinoasalaatti

X