c
Reseptit

Sieni-vuohenjuustosalaatti

16.9.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Salaatin maustaa mari­noitu fenkoli, jota voi tehdä kerralla hieman enemmän ja käyttää vaikkapa uunikalan kaverina tai nauttia leivän päällä.

Ainekset

noin 300 g kantarelleja
2 rkl voita
2 rkl tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 fenkoli suikaleina
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl sokeria
4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
4 rkl oliiviöljyä
1 rs vuonankaalia huuhdeltuna
1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet tarvittaessa. Haihduta sienistä neste kuumalla paistinpannulla. Lisää voi ja paista sienet rapeiksi. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita fenkolisuikaleiden joukkoon oliiviöljy, etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa.

3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista juustoviipaleet nopeasti molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Varo, että juusto ei ala sulaa liikaa.

4. Jaa vuonankaali lautasille. Lisää päälle juustoviipaleet, sienet ja fenkoli. Viimeistele paahdetuilla saksanpähkinöillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme