Reseptit

Sienipiirakat

19.10.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Helpot ja nopeat sienipiirakat tehdään valmiista voitaikinasta. Hervottoman hyvän sienimuhennoksen maustaa kerma ja valkoviini.

Ainekset

Pohja:

4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä

Sienimuhennos:

400 g tuoreita sieniä (tatteja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
1 sipuli
1 rkl voita
2 tl silputtua rosmariinia
1 dl kuohukermaa
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl soijakastiketta
1/4 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Päälle:

2 dl vastaraastettua parmesaania
minitomaatteja

Valmistusohje

1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyihin terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän reunoista. Paista levyjä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Puhdista ja silppua sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi, sipuli ja rosmariini. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle kerma, viini, soija ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paksua muhennosta.

3. Irrota pohjista terävällä veitsellä kansiosa ja nosta se pois. Täytä keskusta kuumalla sienimuhennoksella. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja halkaistuja tomaatteja. Jos taikinakannet säilyvät ehjinä, voit panna ne piirakoiden päälle.