Sienipiirakat
Helpot ja nopeat sienipiirakat tehdään valmiista voitaikinasta. Hervottoman hyvän sienimuhennoksen maustaa kerma ja valkoviini.
Ainekset
Pohja:
- 4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
Sienimuhennos:
- 400 g tuoreita sieniä (tatteja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 2 tl silputtua rosmariinia
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl valkoviiniä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Päälle:
- 2 dl vastaraastettua parmesaania
- minitomaatteja
Valmistusohje
1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyihin terävällä veitsellä viillot noin sentin päähän reunoista. Paista levyjä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Puhdista ja silppua sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi, sipuli ja rosmariini. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle kerma, viini, soija ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paksua muhennosta.
3. Irrota pohjista terävällä veitsellä kansiosa ja nosta se pois. Täytä keskusta kuumalla sienimuhennoksella. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja halkaistuja tomaatteja. Jos taikinakannet säilyvät ehjinä, voit panna ne piirakoiden päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous