Reseptit

Sitruslohi kasvisten kera

Sitruunalohi kasvisten kera on raikas lounasruoka, joka on vieläpä yksinkertainen valmistaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • mineraalisuolaa tai hienoa merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ sitruunan tai 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 4 rkl pinjansiemeniä

Kasvikset:

  • 2 fenkolia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • öljyä
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • 150 g pinaattia
  • ½ sitruunan tai 1 limetin mehu
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohifilee neljään osaan. Nosta lohipalat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Mausta palat maun mukaan mineraali- tai merisuolalla ja mustapippurilla. Purista päälle sitruuna- tai limettimehu. Kypsennä lohipaloja 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Levitä pinjansiemenet lohipalojen ympärille ja jatka kypsentämistä noin viisi minuuttia.

Puhdista kalan kypsyessä fenkolit ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Keitä fenkolia mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia ja valuta hyvin.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää valutettu fenkoli sekä huuhdotut sokeriherneenpalot ja pinaatinlehdet. Paista hetki, kunnes pinaatti on painunut kokoon. Mausta kasvikset sitruuna- tai limettimehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kumoa kasvisseos tarjoiluvadille tai jaa se lautasille. Nosta lohipalat päälle ja ripottele pinnalle raastettu sitruunan- tai limetinkuori sekä pinjansiemenet.

X