Sitruuna-limemousse
Reseptit

Sitruuna-limemousse

Keväisen lounaspöydän viimeistelee raikas sitruunamousse. Halutessasi voit valmistaa ylimääräisestä moussesta kakun tai kääretortun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-limemousse

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 2 dl vähälaktoosista kuohu- tai vispikermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl kuoriraastetta
  • 3 liivatelehteä

koristeeksi:

  • ohuita sitruunankuorisuikaleita
  • limettilohkoja
  • nonparelleja

Valmistusohje

Sitruuna-limemousse tehdään näin:

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehut.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota sitten keltuaiset ja viimeiseksi kerma. Näin ei vatkaimen teriä tarvitse pestä välillä. Lisää sitrusmehut ja -raasteet keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Puserra liivatteista enin vesi pois ja kuumenna liivatteita hetki mikrossa. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se mousseseokseen. Kääntele viimeiseksi seokseen valkuaisvaahto.

3. Jaa mousse annoskulhoihin tai tyhjäksi koverrettuihin sitruunankuoriin. Tai käytä sitruuna-limemousse kakun tai kääretortun täytteenä. Anna hyytyä viileässä.

Kaipaatko lisää raikkaiden jälkiruokien ohjeita? Kokeile vaikkapa sisilialaista sitruunavaahtoa tai sitruuna-ricottapannacottaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitrunaa-rahkajäätelö

X