
Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta
Sitruunajäätelö ja salmiakkikastike on yhdistelmänä koukuttava. Jäätelön valmistukseen et tarvitse jäätelökonetta. Myös kastike on todella helppotekoinen.
Ainekset
Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 2 sitruunan mehu
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
Salmiakkikastike:
- 100 g Turkinpippuri-karkkeja
- 2 rkl siirappia
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta tehdään helposti näin:
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunamehu ja kuoriraaste.
2. Kaada seos esim. kakkuvuokaan, peitä foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia.
3. Tee salmiakkikastike. Laita turkinpippurit, siirappi ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee (noin 8 minuuttia). Kastike tulee paksummaksi jäähtyessään.
4. Ota sitruunajäätelö huoneenlämpöön 20–30 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoile turkinpippurikastikkeen kanssa.
Katso myös: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty jäätelö – kokosimme 18 parasta reseptiä kotijäätelön tekoon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous