Reseptit

Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

Sitruunajäätelö ja salmiakkikastike on yhdistelmänä koukuttava. Jäätelön valmistukseen et tarvitse jäätelökonetta. Myös kastike on todella helppotekoinen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta

Salmiakkikastike:

  • 100 g Turkinpippuri-karkkeja
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta tehdään helposti näin:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, sitruunamehu ja kuoriraaste.

2. Kaada seos esim. kakkuvuokaan, peitä foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia.

3. Tee salmiakkikastike. Laita turkinpippurit, siirappi ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee (noin 8 minuuttia). Kastike tulee paksummaksi jäähtyessään.

4. Ota sitruunajäätelö huoneenlämpöön 20–30 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoile turkinpippurikastikkeen kanssa.

Katso myös: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty jäätelö – kokosimme 18 parasta reseptiä kotijäätelön tekoon

X