Reseptit

Suolaisen makea roquefort-tahna

7.4.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Suolaisen makea roquefort-tahna on jälkiruoka aikuisten makuun. Tarjoa tahnan kanssa viilennettyä jälkiruokaviiniä.

Ainekset

100 g roquefort-juustoa
30 g saksanpähkinöitä
2 dl ranskankermaa
2 rkl tomusokeria

Lisäksi

hunajamelonia
viinirypäleitä
makeaa jälkiruokaviiniä

Valmistusohje

1. Hienonna juusto haarukalla. Rouhi pähkinät.

2. Vatkaa ranskankerma ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää juusto ja pähkinät. Jaa vaahto pieniin laseihin, munakuppeihin tai lusikoihin.

3. Tarjoa lisänä makeassa jälkiruokaviinissä maustuneita melonipalloja ja/tai puolitettuja viinirypäleitä.

Lisää juustoisia jälkiruokia:

lämmin brie karamellisoitujen omenoiden kera

Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa

chevrepiparit

Chevre-piparit

jälkiruoka-raclette

Jälkiruoka-raclette

Kotiliesi.fi: Hunajainen briejuusto