roquefort-tahna
Reseptit

Suolaisen makea roquefort-tahna

Suolaisen makea roquefort-tahna on jälkiruoka aikuisten makuun. Tarjoa tahnan kanssa viilennettyä jälkiruokaviiniä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g roquefort-juustoa
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl tomusokeria

Lisäksi

  • hunajamelonia
  • viinirypäleitä
  • makeaa jälkiruokaviiniä

Valmistusohje

1. Hienonna juusto haarukalla. Rouhi pähkinät.

2. Vatkaa ranskankerma ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää juusto ja pähkinät. Jaa vaahto pieniin laseihin, munakuppeihin tai lusikoihin.

3. Tarjoa lisänä makeassa jälkiruokaviinissä maustuneita melonipalloja ja/tai puolitettuja viinirypäleitä.

Lisää juustoisia jälkiruokia:

lämmin brie karamellisoitujen omenoiden kera

Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa

chevrepiparit

Chevre-piparit

jälkiruoka-raclette

Jälkiruoka-raclette

Kotiliesi.fi: Hunajainen briejuusto

X