Reseptit

Suolaisen makeat juustokeksit

Mureat juustokeksit sopivat sekä juustotarjottimelle että keittojen lisukkeeksi. Keksit ovat parhaimmillaan paistamispäivänä. Ne voi hyvin pakastaa käyttöä odottamaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suolaisen makeat juustokeksit:

  • 75 g sinihomejuustoa
  • 75 g parmesaanijuustoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g kylmää voita
  • 3 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Murusta homejuusto, raasta parmesaani. Sekoita kuivat aineet ja juustot keskenään.

2. Paloittele voi. Nypi voi muiden ainesten joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi, kääri kelmuun ja anna levätä viileässä puoli tuntia.

3. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai pienellä lasilla keksejä. Pane keksit leivinpaperilla peitetylle pellille.

4. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

Vinkki: Halutessasi voit koristella keksit ennen paistamista roseepippureilla ja kurpitsansiemenillä.

X