Reseptit

Thaisalaatti varhaisvihanneksista

Thaisalaatti varhaisvihanneksista tehdään kaalista, retiiseistä, nippuporkkanoista ja avomaankurkusta. Salaatti sopii grilliruokien kylkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaisalaatti varhaisvihanneksista

  • 500 g varhaiskaalia
  • 8 retiisiä
  • 2 nippuporkkanaa
  • 1 avomaankurkku
  • 1/2 ruukku korianteria ja/tai minttua
  • 1 chili
  • 2 limetin mehu
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl soija- tai kalakastiketta
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Thaisalaatti varhaisvihanneksista tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat, retiisit ja kurkku. Hienonna yrtit ja chili. Laita kasvikset kulhoon.

2. Sekoita kastike limemehusta, öljystä ja kalakastikkeesta. Mausta kastike sokerilla ja kaada salaattiainesten päälle. Kääntele ainekset sekaisin. Tarjoa thaisalaatti varhaisvihanneksista heti.

Katso myös: Voikukka-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

X