Reseptit

Voikukka-perunasalaatti

Voikukanlehdet soveltuvat salaattiin loistavasti. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja, rautaa ja kaliumia. Herkullista ja terveellistä!
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 keitettyä varhaisperunaa
  • 3 maustekurkkua
  • 3 kirpeää omenaa
  • 1 pieni nippu kevätsipulia tai pari kolme kesäsipulin vartta
  • 1 iso kourallinen sileälaitaisia voikukanlehtiä
  • muutama ketunleivänlehti tai nuoria, pehmeitä mustaherukan
  • 2 rkl kaprista
  • 1 tl ruususuolaa tai merisuolaa myllystä

kastike:

  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • hieman ruusu- tai merisuolaa

Valmistusohje

Voikukanlehdet ovat rucolaakin herkullisempia salaateissa. Voikukanlehdet ovat erinomaisia A-, B-, C- ja D-vitamiinien, raudan ja kaliumin lähteitä. Lisäksi niissä on kalsiumia, fosforia,
magnesiumia ja inuliinia.

Näin valmistat voikukka-perunasalaattia

  1. Kuutioi keitetyt perunat, maustekurkut ja omenat.
  2. Hienonna sipuli.
  3. Levitä aineet laakeaan kulhoon. Lisää huuhdotut ja silputut voikukanlehdet sekä ketunleivät tai mustaherukanlehdet. Sekoita varovasti.
  4. Lisää joukkoon kapris.
  5. Mausta suolalla ja lime- tai valkopippurilla ja sekoita varovasti. Sekoita kastikeainekset keskenään.
  6. Sekoita kastike salaatin joukkoon varovasti nostellen. Tarkista maku ennen nauttimista.
  7. Voit ruokaistaa salaattia kuutioimalla joukkoon 200 grammaa halloumijuustoa tai manchegotyyppistä lampaanmaitojuustoa. Vaihtoehtoisesti voit pariloida pannulla halloumiviipaleita ja nauttia viipaleet voikukka-perunasalaatin kanssa. Ihanaa!
X