Tulinen kalapasta
Tulinen kalapasta on makujen ilotulitusta. Savupaprika antaa ruoalle herkullisen säväyksen ja tilkka valkoviiniä viimeistelee ruoan huippuunsa.
Ainekset
Tulinen kalapasta:
- 400 g kalaa, kuha
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl cayennepippuria
- 200 g katkarapuja
- 1 chili
- 1 paprika
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl savupaprikaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä tai siideriä
- 1 dl vettä
- 1 dl yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, kevätsipulia
- 200 g keitettyä pinaattituorepastaa
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Tulinen kalapasta tehdään näin:
1. Leikkaa perattu kala kuutioiksi. Sulata kuoritut katkaravut. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Paahda kalapalat cayennepippurilla maustetussa öljyssä. Ota sivuun ja lisää öljyyn tomaattimurska, pilkottu chili ja siemenettömiksi leikattu paprika sekä savupaprikajauhe. Anna kiehahtaa. Lisää valkoviini ja vesi sekä kala. Keitä viisi minuuttia. Lisää katkaravut ja yrttisilppu.
2. Kiehauta pastan keitinvesi, upota pasta veteen ja kietä juuri ja juuri pehmeäksi. Kala-katkarapuseos saa odotella hiukan hautuen.
3. Siivilöi pasta. Yhdistä kalaseos pastaan ja raasta pinnalle hyvin kypsytettyä ja aromaattista juustoa. Tarjoa kalapasta heti.
Katso myös: Tuorekurkkupastaa ja savulohta
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalastajan pasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous