Reseptit

Tulinen kalapasta

Tulinen kalapasta on makujen ilotulitusta. Savupaprika antaa ruoalle herkullisen säväyksen ja tilkka valkoviiniä viimeistelee ruoan huippuunsa.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

56

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen kalapasta:

  • 400 g kalaa, kuha
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 200 g katkarapuja
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä tai siideriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, kevätsipulia
  • 200 g keitettyä pinaattituorepastaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Tulinen kalapasta tehdään näin:

1. Leikkaa perattu kala kuutioiksi. Sulata kuoritut katkaravut. Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Paahda kalapalat cayennepippurilla maustetussa öljyssä. Ota sivuun ja lisää öljyyn tomaattimurska, pilkottu chili ja siemenettömiksi leikattu paprika sekä savupaprikajauhe. Anna kiehahtaa. Lisää valkoviini ja vesi sekä kala. Keitä viisi minuuttia. Lisää katkaravut ja yrttisilppu.

2. Kiehauta pastan keitinvesi, upota pasta veteen ja kietä juuri ja juuri pehmeäksi. Kala-katkarapuseos saa odotella hiukan hautuen.

3. Siivilöi pasta. Yhdistä kalaseos pastaan ja raasta pinnalle hyvin kypsytettyä ja aromaattista juustoa. Tarjoa kalapasta heti.

Katso myös: Tuorekurkkupastaa ja savulohta

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kalastajan pasta

X