
Tulinen tomaattisalaatti
Tulinen tomaattisalaatti saa potkunsa tuoreesta chilistä. Käytä salaattiin rohkeasti erikokoisia ja -värisiä tomaatteja.
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 1 tl sormisuolaa
- tuoretta mustapippuria
- 0.5 dl tuoretta minttua
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- ½ punainen chilipalko ohuina suikaleina
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl sokeria
- 1 kg erilaisia tomaatteja
pinnalle:
- tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Viipaloi salottisipuli, laita kulhoon ja ripottele päälle suola. Anna tekeytyä hetki.
2. Lisää joukkoon mustapippuri, minttu, oliiviöljy, sitruunamehu, etikka, chili, inkivääri ja sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja pienimmät puolikkaiksi tai lohkoiksi. Asettele tomaatit kauniisti vadille ja levitä päälle mausteseos.
4. Viimeistele tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous