Reseptit

Tulinen tomaattisalaatti

20.8.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 salottisipuli
1 tl sormisuolaa
tuoretta mustapippuria
0.5 dl tuoretta minttua
0.5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl riisiviinietikkaa
½ punainen chilipalko ohuina suikaleina
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl sokeria
1 kg erilaisia tomaatteja

pinnalle:

tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Tulinen tomaattisalaatti saa potkunsa tuoreesta chilistä. Käytä salaattiin rohkeasti erikokoisia ja -värisiä tomaatteja.

1. Viipaloi salottisipuli, laita kulhoon ja ripottele päälle suola. Anna tekeytyä hetki.

2. Lisää joukkoon mustapippuri, minttu, oliiviöljy, sitruunamehu, etikka, chili, inkivääri ja sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja pienimmät puolikkaiksi tai lohkoiksi. Asettele tomaatit kauniisti vadille ja levitä päälle mausteseos.

4. Viimeistele tuoreilla mintunlehdillä ja tarjoile.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *