Reseptit

Uunisiikaa aasialaisittain

Kokonainen siika maustetaan aasialaisittain sitruunaruoholla, inkivääriraasteella, soijalla ja kevätsipuillla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä siikaa perattuina ja suomustettuina
  • 1 pkt shimeiji -sieniä tai 100 g puolitettuja herkkusieniä
  • 1 viipaloitu sipuli
  • 2 kevätsipulia

kalojen valeluun:

  • 75 g voita
  • 4 rkl soijaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 pilkottu sitruunaruoho

Valmistusohje

 

1. Mausta kalat sisältä ja päältä suolalla ja nosta uunipellille. Lisää viereen sienet ja sipuliviipaleet.

2. Sulata voi pienessä kattilassa ja anna ruskistua vaaleanruskeaksi. Lisää voisulaan soija, sokeri, inkivääriraaste, sitruunamehu ja paloiteltu sitruunaruoho. Kiehauta seos ja kaada kalojen päälle.

3. Paista kalat 175-asteisessa uunissa kypsiksi. Kypsennysaika on n. 25-30 minuuttia. Valele kaloja useita kertoja liemellä kypsennyksen aikana. Tarkista kalojen kypsyys selkäevän vierestä. Koristele kalat silputulla kevätsipulilla ja halutessasi chiliviipaleilla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

X