Reseptit

Välimerellinen haukikeitto

Tässä reseptissä kalakeittoon lisätään tomaattimurskaa ja valkoviiniä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni hauki
  • pari ahventa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl maustepippureita
  • 1 l vettä
  • 1 dl herneenpalkoja
  • 2 dl uusia porkkanoita
  • 1 pieni purjo
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa ja vettä

Valmistusohje

Perkaa ja keitä kalat pyyntituoreeltaan maustepippurin ja laakerinlehden kanssa väljässä vedessä. Anna jäähtyä. Nosta kalat siivilään valumaan. Perkaa kalat huolellisesti ruodottomiksi. Säästä siivilöity liemi.

Raaputa pestyt porkkanat puhtaiksi, halkaise purjo ja huuhtele. Leikkaa porkkanat, purjo sekä sellerinvarsi lusikkapaloiksi.

Kuumenna kalan keitinliemi ja lisää kasvikset liemeen, murskaa mukaan valkosipulinkynnet ja kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta liemi sokerilla, suolalla sekä oliiviöljyllä ja lisää hapoksi valkoviiniä tai vedellä laimennettua valkoviinietikkaa.

Keitä kymmenen minuuttia ja lisää herneet, perattu kala ja lopuksi tuore basilika. Anna hautua toiset kymmenen minuuttia. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

X