2.5.2012

Vihreä papaijasalaatti (Som Tam Malakor)

Teksti: Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g vihreää papaijaa
1 valkosipulin kynsi
3 vihreää tai punaista chiliä
0.5 dl vihreitä papuja paloiteltuna
1 rkl limettimehua
2 tl kalakastiketta
2 rkl palmusokeria
1 tl tamarind-tahnaa
0.5 dl kuivattuja katkarapuja
0.5 dl maapähkinöitä paahdettuna ja kuorittuna

koristeeksi:

kiinankaalin lehtiä
thai-persiljaa
1 tomaatti lohkottuna

Valmistusohje

Voit käyttää vihreään papaijasalaattiin papaijan sijaan myös omenaa, porkkanaa tai kurkkua. 

Kuori papaija ja leikkaa siitä 4 cm:n mittaisia paloja. Poista siemenet ja leikkaa hedelmä tikuiksi. Pane mortteliin valkosipuli ja chili ja jauha tahnaksi.

Lisää pavut ja murskaa myös ne kevyesti. Lisää papaija ja murskaa vielä hieman. Pane tarjoiluastiaan kiinankaalinlehtiä ja persiljaa ja lusikoi salaatti niiden päälle. Sekoita keskenään limettimehu, kalakastike, sokeri, tamarind-tahna ja katkaravut.

Kaada kastike salaatille. Koristele tomaattilohkoilla.

Tämän koillisthaimaalaisen salaatin kanssa tarjoillaan yleensä tahmariisiä ja paahdettua kanaa.