Viipalepikkuleivät ja suklaadippi
Suklaakinuskidippi kruunaa herkulliset viipalepikkuleivät.
Ainekset
Taikina:
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 172 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 100 g manteleita ja pähkinöitä rouhittuina
voiteluun:
- 1 valkuainen
suklaakinuskidippi
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 50 g voita kuutioina
- 125 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Viipalepikkuleivät ja suklaakinuskidippi tehdään näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sekaisin kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon perunajauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan hyvin sekoittaen. Kääntele viimeiseksi joukkoon rouhitut mantelit.
3. Muotoile taikinasta kaksi leveähköä pitkänomaista tankoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele tangot valkuaisella. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä 15–20 minuuttia. Leikkaa tangot 1–1,5 sentin leveiksi viipaleiksi ja levitä ne uudelleen pellille. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, niin että pikkuleivät rapsakoituvat.
4. Mittaa kaikki suklaakinuskidipin ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa kerran, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä. Dippaa viipalepikkuleivät suklaaseen ja nauti.
Katso myös: Kahdet pikkuleivät samasta taikinasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous