Reseptit

Viipalepikkuleivät ja suklaadippi

Suklaakinuskidippi kruunaa herkulliset viipalepikkuleivät.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 172 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g manteleita ja pähkinöitä rouhittuina

voiteluun:

  • 1 valkuainen

suklaakinuskidippi

  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 50 g voita kuutioina
  • 125 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Viipalepikkuleivät ja suklaakinuskidippi tehdään näin:

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sekaisin kulhossa.

2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon perunajauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan hyvin sekoittaen. Kääntele viimeiseksi joukkoon rouhitut mantelit.

3. Muotoile taikinasta kaksi leveähköä pitkänomaista tankoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele tangot valkuaisella. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä 15–20 minuuttia. Leikkaa tangot 1–1,5 sentin leveiksi viipaleiksi ja levitä ne uudelleen pellille. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, niin että pikkuleivät rapsakoituvat.

4. Mittaa kaikki suklaakinuskidipin ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa kerran, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä. Dippaa viipalepikkuleivät suklaaseen ja nauti.

Katso myös: Kahdet pikkuleivät samasta taikinasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

X