Yrttitarhan kuharullat
Kuharullat saavat kesäisen maun tuoreista yrteistä. Sitruunalla maustettu valkoviinikastike viimeistelee tämän kuhaherkun.
Ainekset
Kuharullat
- 3 kuhaa fileinä
täytteeksi kauden yrttejä, kuten:
- tilliä +
- sitruunamelissaa
- tai rakuunaa +
- kuivattuja tattisuikaleita
- tai persiljaa +
- salviaa +
- voita
- tai oreganoa +
- basilikaa
- tai rosmariinia +
- tomaattihakkelusta
höyrytykseen:
- suolaa
- vettä
kastike:
- 2 sitruunan mehu
- 2 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 rkl vaaleaa maissisuurustejauhetta
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Kuharullat valmistuvat helposti näin:
1.Levitä kuhafileet työlaudalle. Ripota kalan pintaan suolaa ja kauden yrttejä joko sekoituksena tai yhtä yrttiä kerrallaan. Kääri fileet rullalle ”paketeiksi”. Kuumenna kannellisessa kattilassa parin sentin kerros vettä ja aseta rullat varovaisesti kattilaan. Peitä kannella ja anna kalan kiehua puoliksi höyryssä poreillen.
2, Höyrykattilassa kypsennys käy helposti: aseta kalat tiukasti vierekkäin ritilälle. Kuumenna höyrystimen vesi ja anna kalan hautua höyryssä kannen alla kypsäksi.
3. Valmista valkoviinikastike: Puserra sitruunoiden mehu siivilöityyn kalaliemeen, mausta seos kuivalla valkoviinillä ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ripota joukkoon vaalea maissisuurus (Maizena). Lisää voi. Mausta tarvittaessa suolalla.
4. Valuta kastike vadille ja nosta kuharullat kastikkeen päälle. Tarjoa kiehautettujen kauden kasvisten kanssa tai kurkku-kesäkurpitsapaistoksen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha sopii arkeen ja juhlaan – katso, miten monella tavalla rakastetun kalan voi kokata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous