Kuohuviini
Juomat

Laadukkaita kuohuviinejä alle 15 eurolla! Viinitoimittajamme valitsi suosikkinsa

Viinitoimittajamme vinkeillä löydät laadukkaita kuohuviinejä alle 15 eurolla. ilkka sirén Viinitoimittajamme vinkeillä teet laadukkaita kuoharilöytöjä alle 15 eurolla. ilkka sirén
Teksti: Ilkka Sirén Kuvat: iStock ja valmistajat

Hyvä kilistelyviini

Carrington Vintage Brut

Carrington Vintage Brut 9,99 e

Alle kymmenen euron kuohuviinien etsiminen on ajoittain kuin kalastaminen ilmatorjuntatykillä, hyvin epävarmaa. Australialainen Carrington Vintage Brut on hyvä, kipurajan alittava kilistelyviini. Napakan kuiva, omenainen ja kevyesti mausteinen kuohuviini sopii monipuolisesti erilaisten kalaruokien seuraan.

Laatu-prosecco

Soligo Col de Mez Prosecco Extra Dry

Soligo Col de Mez Prosecco Extra Dry 12,90 e

En yleensä juuri piittaa viinien virallisista laatuviiniluokituksista, mutta prosecco-kuohuviinien etiketeistä kannattaa bongata maininta “DOCG Valdobbiadene Prosecco Superiore”. Säästyt pahimmalta sumutukselta. Kuiva, suoraviivaisen hedelmäinen viini on nappivalinta sushin seuraksi.

Varma valinta pikkusuolaisten pariksi

Kir-Yianni Paranga Sec

Kir-Yianni Paranga Sec 13,90 e

Kreikkalaista kuohuviiniä? No nyt! Maan maine kuohuviinimaana on kohteliaasti sanottuna eksoottinen, mutta maansa kovimpiin viinitiloihin kuuluvan Kir-Yiannin viinit ovat tervetullut lisä ruokapöytään. Puolikuivan ja raikkaan sitruksisen kuohuviinin hento makeus toimii hyvin suolaisten alkupalojen ja tapasten kanssa.

Hurmaava rosee

Anna de Codorníu Rosé Cava Brut

Anna de Codorníu Rosé Cava Brut 14,90 e

Tätä pirteän marjaisaa, runsasta ja pesunkestävää ruokaviiniä voi tarjoilla läpi aterian. Nätillä lahjapakkauksella varusteltu roseekuohuviini on myös kiva lahja. Varoitus! Tämä lahja ei kuitenkaan pysy suljettuna pitkään.

Täydellinen pari juustoille

Cocchi Asti Dolce

Cocchi Asti Dolce 14,90 e

Makea ja matala-alkoholinen viini on hyvä valinta jälkiruokapöytään. Tarjoile kuohuviini pienistä valkoviinilaseista ja hyvin viilennettynä. Jos et ole erityisesti makean ystävä, kokeile tätä kypsien juustojen kanssa.

Vaativaankin makuun

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Charles de Fère Crémant du Jura Brut 14,99 e

Miellyttävä suutuntuma on tärkeä ominaisuus kuohuviinissä. Liian ärhäkkäät kuplat soljuvat kielen päällä yhtä sulavasti kuin piikkimatto. Kuiva, aavistuksen paahteinen Charles de Fère Crémant du Jura Brut on mainio löytö Alkon tilausvalikoimasta. Viininörttien kestosuosikki Jura on ranskalainen viinialue, joka kannattaa pistää muistiin.

X