Reseptit

Helppo rapusalaatti

Rapusalaatti sopii lisukkeeksi paahtoleivän päälle. Tilli ja sitruuna antavat salaattiin loistavaa makua!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 ravun lihat
  • 2 avokadoa
  • 1 varrellinen sipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Helppo rapusalaatti maistuu sekä leivän päällä että sellaisenaan.

1. Jätä muutama ravunpyrstö koristeeksi, ja hienonna loput ravunlihat. Halkaise avokadot. Poista niistä kivi ja kuoret. Kuutioi avokadonpuolikkaat. Hienonna sipuli ja tilli.

2. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu, sinappi ja tomaattipyree. Mausta seos maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

3. Sekoita hienonnetut aineet kastikkeen joukkoon.

4. Suikaloi salaatti ja levitä suikaleet lautasille. Nosta rapusalaatti kekoina salaatinlehtien päälle. Koristele annokset ravunpyrstöillä ja tillillä.

X