Reseptit

Keväinen parsarisotto

Parsarisotto maistuu keväisessä ruokapöydässä. Parmesaani antaa risottoon täyteläisen juustoisen maun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g vihreää parsaa
  • vettä
  • suolaa
  • 2 salottisipulia
  • voita tai oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kuumaa kasvislientä
  • parmesaaniraastetta (osa lastuja)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Keväinen parsarisotto koristellaan tuoreen vihreän parsan nupuilla ja parmesanlastuilla.

1. Kuori ja paloittele parsat. Poista pieni pala tyvipäästä. Kiehauta parsanpalat miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna voi tai öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

3. Lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä ja keitä, kunnes se on imeytynyt. Jatka samalla tavalla ja lisää lientä pienissä erissä. Risotto on sopivan kypsää 15–20 minuutin kuluttua, jolloin se on kosteaa ja napakan kypsää (al dente).

4. Lisää parsanpalat (jätä nuput koristeeksi) ja parmesaaniraaste. Kuumenna ja mausta risotto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Koristele parsannupuilla ja parmesaanilastuilla.

 

X