Reseptit

Mureat toscaleivokset

Mantelilikööri sopii yhteen toscaleivosten kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 keltuainen

Toscaseos:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl siirappia
  • 100 g kuorittuja manteleita

Valmistusohje

Tee toscaleivokset näin:

1. Sekoita voi ja sokerit keskenään. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi keltuainen. Painele taikina pieniin alumiinisiin kertakäyttövuokiin tai pinnoitetun leivosvuoan koloihin. Anna jähmettyä kylmässä.
2. Puolita mantelit tai rouhi ne karkeasti. Mittaa tosca-ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti, kunnes rasva sulaa ja seos juuri ja juuri kiehahtaa.
3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin vaaleanruskeat. Lisää toscatäyte ja kypsennä edelleen, kunnes kuorrutus on kauniin ruskeaa. Anna jäähtyä ja irrota varoen vuoista.

X