Mureat toscaleivokset
Mantelilikööri sopii yhteen toscaleivosten kanssa.
Ainekset
pohja:
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g voita tai margariinia
- 1 keltuainen
Toscaseos:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
- 1 rkl siirappia
- 100 g kuorittuja manteleita
Valmistusohje
Tee toscaleivokset näin:
1. Sekoita voi ja sokerit keskenään. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi keltuainen. Painele taikina pieniin alumiinisiin kertakäyttövuokiin tai pinnoitetun leivosvuoan koloihin. Anna jähmettyä kylmässä.
2. Puolita mantelit tai rouhi ne karkeasti. Mittaa tosca-ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti, kunnes rasva sulaa ja seos juuri ja juuri kiehahtaa.
3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin vaaleanruskeat. Lisää toscatäyte ja kypsennä edelleen, kunnes kuorrutus on kauniin ruskeaa. Anna jäähtyä ja irrota varoen vuoista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous