Reseptit

Tulinen tomaatti-paprikalisäke

Tarjoa tomaatti-paprikalisäkettä esimerkiksi ketsupin tapaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 4 punaista paprikaa
  • 5 punaista chiliä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Huuhdo tomaatit ja tee niihin terävällä veitsellä ristiviilto. Kata tomaatit kiehuvaan veteen ja jäähdytä ne sitten kylmällä vedellä. Vedä tomaateista kuoret pois. Halkaise tomaatit ja poista kovat kantaosat. Paloittele tomaatinpuolikkaat.

Huuhdo ja halkaise paprikat sekä chilit. Poista niistä kanta sekä siemenet ja hienonna paprikan- sekä chilinpuolikkaat. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Pane kaikki vihannekset kattilaan. Lisää etikka, merisuola sekä oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Lisää hillo-marmeladisokeri ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

Jaa seos puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X