Heinäkasaperunat Pekingin tapaan
Ainekset
- 4-5 isoa kiinteää perunaa
- 2 kuivattua isoa chilipalkoa
- 1 ruukku korianteria
- 5 dl rypsiöljyä
- sormisuolaa
Valmistusohje
Pekingin ravintoloiden tapaan valmistetut heinäkasaperunat paistetaan öljyssä ja maustetaan chilillä ja korianterilla.
1. Kuori perunat ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Helpoimmin viipalointi sujuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.
2. Leikkaa siivut mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Painele tikut kuiviksi talouspaperilla. Hienonna chilit ja korianteri.
3. Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Kypsennä perunat parissa, kolmessa erässä kauniin ruskeiksi. Lisää kattilaan korianteri ja chili kypsennyksen puolivälissä. Nosta perunat pois öljystä reikäkauhalla ja mausta suolalla.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Kiinalainen possuvokki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous